Dragi tovarăși și pretini


dragi tovarăși și pretini

Deputatul PSD Oana-Consuela Florea are inițiative legislative. Una din ele se referă la acordarea de facilități materiale infractorilor la ieșirea din pușcărie, chipurile pentru reintegrarea în societate.

Mai precis, vrea să oblige primăriile să acorde foștilor clienți ai pușcăriilor casă, masă, transport, îmbrăcăminte gratuită.

S-a întâmplat pe 3 octombrie, chiar atunci când 300 de angajați protestau în fața ministerului Justiției pentru drepturile lor.

Primele două luni după eliberare reprezintă un prag dificil de trecut pentru mulți dintre cei proaspăt eliberați. Or, cum această perioadă sensibilă poate fi determinantă în alegerea noului drum în viață al acelui cetățean, se impune să luăm măsuri pentru a-l ajuta să nu recidiveze.

Această inițiativă legislativă propune ca, până la momentul angajării, definitivării situației locative, precum și până la data intrării în posesie a documentelor necesare reabilitării (diploma de studii, atestate, acte de identitate), persoana proaspăt eliberată să aibă parte de un ajutor din partea statului pentru acomodarea cu viața din libertate, în primele trei luni” – se arată în expunerea de motive a prioectului legislativ de completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Singura logică a acestui tembelism de partid este aceea că provine din rândurile unora care au dosare penale pentru că au furat de la copii, au fraudat fonduri europene, au fraudat alegeri și, mai nou, modifică legile justiției ca să scape de pușcărie. Pentru cetățenii de rând nu au făcut nimic.

3 gânduri despre „Dragi tovarăși și pretini

  1. Chiar duoamna in chestiune recunoaste ca rata recidivei e mare. De ce gasesc puscariasii cu cale sa faca noi infractiuni in prag de iarna? De ce programele de reintegrare sunt un bullshit?
    pentru ca pe TwoDorel il doare-n cur, pe guvern l-a durut intotdeauna in cur.

    Apreciază

    1. Care „reeducare”? o institutie care ar trebui sa se ocupe de reeduarea infractorilor cultiva in interiorul lor inselatoria si abuzurile.

      De plimbarile cu caleasca de la Jilava ce ne puteti spune? Dar de directorii care muncesc din greu simbetele di duminicile fara sa le ceara nimeni asta?

      De programul informatic care da rateuri cu „recursul compensatoriu”, ce ne puteți spune?

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.