Despre teoria evoluției


teoria-evolutiei

    Cine ar fi crezut că în Bosnia există piramide? Într-un documentar, pe parcursul a două ore, un bosniac aclimatizat în SUA încearcă să demonstreze asta prin metodele științei actuale: măsurători, expertize, compararea cu alte elemente structurale de pe planetă.

    Nu i-a fost ușor, pentru că, într-o țară balcanică răvășită de război, nimeni nu are chef de treabă, de alocat fonduri pentru excavații, sau de alte minuni. Dar se pare că tocmai vechimea acestor piramide încurcă puțin: trebuie rescrisă istoria și umblat puțin la evoluția speciei umane. Pe care scientologii o consideră ascendentă, spre deosebire de insistentul arheolog bosniac, care o vede cam …. descendentă.

    Explicația oamenilor de știință este următoarea: nu există în Bosnia piramide, pentru că nu existau așezări umane în acea perioadă, prin urmare piramidele nu sunt altceva decât formațiuni naturale formate prin eroziune. Păi, măsurătorile și expertizele arată cu totul altceva: dorința de menținere a mistificării istoriei recente și nesimțirea autorităților.

  Acum, hai să vedem cine s-a mai cățărat pe piramida managerială din sistemul penitenciar. Din fotografie, din spatele împuternicirilor „fără număr”, Florentin Muscalu ne privește dintr-un birou, ținând în mâini o agendă, sau poate un HDD. În curând se va instala într-un alt birou directorial, la Constanța, pentru că este proaspătul promovat la concursul organizat de ANP pentru funcția vacantă de acolo.

    Un concurs cu ceva hibe, conform observatorilor sindicali, adică lipsa de transparență, forțarea Ordinului MJ nr. 2478/2010, cu privire la desemnarea membrilor Comisiei, cu lacune privitoare la înțelegerea prevederilor ordinului, cu nereguli procedurale, într-o anexă atașată la procesul-verbal încheiat cu ocazia finalizării concursului pentru funcția de director.

21 de gânduri despre „Despre teoria evoluției

  1. Asta-i un sistem plin de rude si relatii. Indivizi murdari care detin functii importante in organizatiile sindicale din unitati. Indivizi ce sunt formatori de imagine, prin care „managerii patroni” realizeaza marea manipulare/dezinformare a maselor. Site-urile FSANP. si SNLP. au cenzurat adevarul promovand minciuna acestor indivizi.

    Apreciază

    1. nu ar fi mai corect să- i întrebăm , pe cei doi domni lideri fsanp şi snlp, daçä lucrurile semnalate sunt adevärate? Noi , membrii de sindicat, īi invitäm sä ne räspundä dacä au ridicat sume de bani, pe timpul suspendärii ptr activ sindicale!!!!Aşteptäm cu maxim interes räspunsul….avem īncredere cä vor reacționa … că, dupä cum se revarsä pe bloguri, domnii cu pricina şi …dupä nume, par sä fie bärbați ori poate ne-am luat țeapä ……şi la capitolul ästa….iar dacä e aşa , măcar ne explicäm existența ….în unele unități

      Apreciază

  2. Multe informatii sunt de multi ani. Dv. le prezentati ca stiri sau doriti sa faceti curatenie in sistem. Stim ca SNLP si FSANP sunt sindicate marioneta care joaca dublu, si ca au tradat masele, doctrina sindicala, totate principiile onestitatii . Ce a facut liderul Teoroc S. din 2005 = 0 realizari …. .

    Apreciază

    1. Pai sa facem un scurt memento: achizitia de echipament de serviciu ” scapata” de sub monitorizarea sindicatelor, rezultatul se vede: o tinuta abjecta, dar daca dam mai mult timpul inapoi 2010 vom vedea ca o alta echipa de conducere fsanp cerea ANP-ului inclusiv caietul de sarcini la achizitia de echipament.

      Proiectul de lege 293/2004 uitat de sindicate la pasul” dezbatere publica” pe site-ul MJ in august 2014, de atunci a murit de tot acest proiect. Va mai aduceti aminte cat trambitau ”Ghidul Carierei” SNLP si FSANP? IN 2014, 2015/ Mai stie cineva ceva?

      Dezastrul se vede cu ochiul liber: functii de ofiter de executie scoase la procedura de concurs din sursa externa( m.s.u, s.s.m, asistent social, consilier juridic, monitor sportiv’, ofiter secretariat, etc) desi ani de zile multi agenti au carat in spate aceste functii fara a fi platiti si recompensati macar cu sporul de 50 %, concursuri pentru functii de conducere unde s-au facut ca nu vad nimic: ex. director adjunct RAU CORNEL si Banuta Petrica IASI 2015, unde unul din ofiterii de la comisia de contestatie ( cms. sef ANTON MARIANA P.Braila fusese subordonat ierarhic direct al dl. RAU CORNEL, deci- conflict de interese, cms, sef DINCA GELU presedinte comisie de concurs P.CRAIOVA_ hm, curios lucru dus de la POARTA ALBA tocmai acolo dar trebuia garantata admiterea dnei EMILIA TOPALA-director adjunct reintegrare Poarta Alba).

      Sa nu uitam de ” zeciuiala” cotizatiilor sindicale. Ambele organizatii retin angajatilor procent din salariu ( 1%) in loc de suma fixa. Consecita: cea mai pura discriminare si abuz sindical- unii platesc 20 de lei, altii, 30 de lei , ofiterii 40 de lei si chiar 50 de lei desi Legea dialogului social 62/2011 si Constitutia Romaniei spun ca membrii de sindicat sunt egali in sindicat, sau nu!

      In final lansez si eu aceeasi intrebare antamata de unul din colegi: ati incasat vreo suma de bani stimati lideri de sindicate SNLP si FSANP corespunzatoare normei de hrana, drepturilor de echipament, medicamente, concediu de odihna, etc de la ANP?
      Sa auzim de bine!

      Apreciază

  3. Oare anti-mii,vor dori sa ne spuna si ei ceva ce nu stim? Pai daca stiti asa detalii …. dle R,scrieti-ne si vom citi. Nu mai astept cartea cuiva… Dar ii lasati asa….in aer pe posibilii vinovati sau……Cica pe la police,niste lideri ar fi primit si ei ceva lovele pe norma de hrana si echipament….desi ei spun ca era un OMAI…

    Apreciază

    1. @Jean: nimeni nu ramane in aer, vor fi plangeri penale, iar celebrul Antim de pe site-uL fsanp.ro desi nu posteaza absolut deloc pe site=ul snlp.ro va fi agreeat de noi in varianta unor contacte telefonice serioase.Nu stiu exact daca liderii de sindicat din politie au o problema de legalitate dar ce stiu este ca cei doi liderii SNLP si FSANP nu ar fi trebuit sa primeasca nici o suma de bani rezultata din norma de hrana , din echipament , din decontare retete sau din decontare concediu de odihna, etc. Vom strange date si vom sesiza DNA!

      Apreciat de 1 persoană

  4. „Odată trebuia să-nceapă. Oricum, da’ să-nceapă.
    Ce e rău în robie, nu e atâta robia. Rău e că, dacă trece prea multă vreme, omul se învaţă cu ea, cu robia, cu frica, cu supunerea, cu săru’-mâna, să fie batjocorit şi să nu-i mai pese. Se-nvaţă ca pasărea cea proastă cu colivia, care uită și c-o știut zbura oarecândva sau se teme să nu afle stăpânul că n-o uitat să zboare.
    Numa’ că amu’, cu voie de la-mpăratu’ ori ba, am învăţat că se poate!”

    http://bit.ly/2fwpndx

    Apreciat de 1 persoană

    1. bun venit tuturor doritorilor interesati de combaterea nepotismului , coruptiei si nepotismului din sistemul penitenciar. Spre deosebire de cele doua site-uri sindicale SNLP si FSANP , care au evitat constient si progresiv atingerea acestui domeniu- coruptia si nepotismul din penitenciare- acest site isi propune prin intermediul celor doi initiatori cms.sef. CIRSTEA VIRGIL si MARIN RAILEANU sa se axeze prioritar pe aceasta axa,care de -a lungul evolutiei sistemului penitenciar a confirmat faptul ca subiectivismul, superficialitatea, managementul defectuos, pilele, au erodat incontinuu acest sistem.

      Vom analiza traseismul politic al unor directori de penitenciare, clientelismul din aparatul central, imputernicirile dedicate, sefi de birou resurse umane ascunsi prin teritoriu- fara concurs, fara examen, fara nimic) si as da exemplu imediat doar doi ofiteri dedicati acestui stil: cms. sef DINULESCU MIHAITA penitenciar Braila si dna cms. sef CHICIOROAGA de la penitenciar Galati. Doi ofiteri emblematici pentru cangrena acestui sistem care se translateaza pe toate functiile de conducere fara nici un examen sau verificare a cunostintelor profesionale. Vom vorbi despre dl.cms. sef TUGUI, vesnic imputernicit director sau director adjunct, penitenciar Tulcea, despre cms. sef IACOB director suspendat al penitenciarului Focsani, despre cms. sef MUSCALU- care in ciuda trecerii timpului in acest sistem a ramas in comportament si atitudine tot un capitan de tancuri performant executand orbeste toate tintele prestabilite de ANP.

      Va asteptam pe toti cei din acest sistem care credeti ca avem nevoie imediata de reforma morala si apoi de reforma materiala.Despre cretseri salariale, echipament , etc se ocupa dl. SCHIOPU si TEOROC. Apropo : stiati ca cei doi lideri de sindicat au fost ” cumparati” de catre fostul d.g. Bejan prin intermediul art. 42 din Acordul Colectiv: adica proimeau drepturi banesti desi acesdtia sunt suspendati pentru activitate sindicale. Cu toate ca dupa cate stiam, ultimul salariu al presedintelui FSANP era undeva la 7000 de lei, cu decontari transport, chirie, etc.

      Apreciază

    2. uitati-va cum a tradat SNLP-ul corectitudinea unor examene: la concursul ofiter secretariat au tacut malc, aici acordam nota 10 dl. secretar general SCHIOPU al FSANP si nu mai departe concursul de director de penitenciar: un fiasco total al transparentei, acest concurs a aratat sublimul coruptiei din penitenciare: cum a ajuns MUSCALU director dar si cum a ajuns director la penitenciar Arad dl. HALCHIN- ruda apropiata a dl senator PUIU HASSOTI. Vom vorbi si despre teza de doctorat a acestuia la fel cum ceream anul trecut dl. Bejan sa ne prezinte institutia unde a absolvit doctoratul. Vom mai mai vorbi despre politica care a penetrat ANP, avansarea in grad de chestor de penitenciare a dnei Pieleanu desi este consilier la Curtea de Conturi a Romaniei propusa din partea Partidului Conservator…si foarte important vom solicita MJ sa ne prezinte toate proiectele de management prezentate de candidatii -directori de penitenciare.

      Apreciază

      1. Mai am o nedumerire-cum ii veti deosebi pe cei buni de cei rai?Adica oameni de bine care doresc sa comunice ceva real si care sunt ………

        Apreciază

        1. Vă puteți documenta aici: http://bit.ly/2fId74Z
          „In anul 2002 mai multi ofiteri au venit in Penitenciarul Giurgiu prin transfer de la U.M. Mihai Bravu – Divizia Tancuri. Printre ofiteri, capitanul Florentin Muscalu şi capitanul Vasile Neagu. Primul a fost incadrat ca ofiter de serviciu, celalalt ca ofiter SIPA – DGPA.
          La inceputul carierei in penitenciar Muscalu s-a remarcat prin munca, dar si prin servilism fata de conducerea penitenciarului. Asta l-a ajutat sa promoveze in functia de ofiter instructor paza. Incetul cu incetul oportunistul si-a facut loc, iar in momentul transferului maiorului Nedelciu, adjunctul pentru pază, la Spitalul Penitenciar Jilava, a fost numit loctiitor al comandantului.”
          „Prin unitate se spune ca nu poate fi rupt acest cerc vicios deoarece Neagu il are la mana pe Muscalu cu un dosar, in care ar exista informatia ca directorul Muscalu a primit din partea parintilor agentului Stefan Marius un teren intravilan de peste 1000 mp in localitatea Balanoaia (mai precis terenul apartinea matusei acestuia) unde si-a inceput constructia locuintei. Cadoul ar fi fost motivat de nevoia de protectie a agentului in cauza care a fost cercetat si pedepsit administrativ pentru faptul ca, impreuna cu o agenta, a mers in barul unui important detinut din lumea interlopa si a pretins sotiei acestuia suma de 3000 euro pentru a-i acorda diverse facilitati.”
          Realizările directorului Muscalu sunt multe. Salarii de merit acordate agentilor care i-au confectionat mobila din apartament gratis, sotii ale colegilor care ii fac curatenie generala prin apartament, agenti care i-au infiintat livada, alarma sindicala data in aceasta vara, furatul miresei (doctoriţa Panait) cu grupa de interventie a unitatii care se afla in serviciu. Sef tura Barbu Marian – grupa de interventie s-a deplasat cu masina de serviciu la restaurantul „La Gigi” din centrul orasului, unde au fost pusi intr-o situatie penibila cand mirele i-a luat la injuraturi si i-a dat afara si pe ei si pe directorul Muscalu. La aceea nunta era prezenta si L.S. din corpul de control al ANP.
          Mai spunem? Directorul Muscalu a organizat un bal mascat in restaurantul Select din centrul orasului unde conducerea Penitenciarului Giurgiu a venit mascata in detinuti cu catuse la maini si picioare (procurorul – director Dicu), iar Muscalu cum altfel decat deghizat in valet. Intrarea, in jurul orelor 23.00, a fost spectaculoasa fiind insotii de ajutorul sefului de tura ag. Dorobantu imbracat in uniforma, care facandu-si numarul i-a pus la pamant si a inceput sa-i loveasca cu bastonul din dotare si care, dupa ce a terminat numarul, s-a intors la unitate cu masina de interventie, doar se afla de serviciu.”

          E suficient?

          Apreciază

          1. va fi loc pentru toata lumea… care doreste eliminarea coruptiei! ar parea desuet si caduc sa va cer incredere, aceasta este o traire, este o stare de bine sa ai incredere in cineva! dupa cat tradare si inselatorie este in acest sistem nu va cerem decat sa meditati si la aceasta latura! o prima victorie anticoruptie: inlaturarea directorului OPREA de la conducerea penitenciarului Braila.

            Pentru Jean Gardianul: te cunosc, esti un om de buna credinta, crede-ne ca detinem elementele de filtrare dintre o informatie buna si una eronata! vei vedea!

            Apreciază

          2. Există ceva acțiuni de succes ale organelor judiciare. Întrebarea pe care ar pune-o un personaj celebru în divertisment, ar fi de ce d-l muscalu își lasă tocmai acum colegii „singuri-singurei, la … greu”.
            Interesant ar fi fost dacă ar fi candidat pentru un post de director la penitenciarul giurgiuvean, ce anume ar fi avut de inclus în proiectul de management. Vreun plan de eradicare a corupției?

            Apreciază

        2. stiati ca: fostul director al spitalului penitenciar POARTA ALBA, cms sef AILINCAI VIOREL , pensionat urgent de echipa Bejan, este in prezent angajat la politia locala VALU LUI TRAIAN, unde primar este dl. MITROI! cum care Mitroi? cel care are chioscurile alimentare de la penitenciar POARTA ALBA si Spital Poarta Alba de ani de zile! firma ANDRA INTERNATIONAL SRL CONSTANTA.

          V-ar interesa ce rulaj de marfa se vinde pe luna la aceste chioscuri? cam cate miliarde puteti estima? de asta nu vrea ANP sa sparga aceasta buba, care alimenteaza unele conturi personale. Stiati ca o discutie de acest gen am initiat-o la o conferinta FSANP, la Oradea unde participa dna ministru Pivniceru si d.g. era dl. cms. sef MARIAN DOBRICA!

          Apreciază

      2. d-le Răileanu, nu vă osteniţi să cereţi toate proiectele, e suficient doar unul, restul sunt toate copy-copy………n -paste, să fim serioşi, de ani de zile doar coperţile fac diferenţa….Privim neputincioşi şi cu multă groază, cum sunt implementate, cu sudoare şi temeinic, în fiecare zi…..le ştim cu toţii…avem coşmaruri unii dintre noi cu ele…

        Apreciază

        1. Sugerați că ar fi vorba de un plagiat și în acest „domeniu” ? N-ar fi surpinzător. Suprinzător ar fi dacă am afla cine de la cine a învățat furtul intelectual – candidații de la deținuți, sau deținuții de la candidați?

          Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.