Combinări – Mutări


mutari-permutari

    „În matematică, o combinare reprezintă un mod de a alege dintre elementele unei mulțimi, așa încât (spre deosebire de permutări) ordinea alegerii nu contează, sau mai degrabă numărul total de combinatii care pot fi făcute inainte ca una dintre acestea să se repete. În cazurile in care nu sunt multe elemente este posibil să numărăm toate combinările prin scrierea acestora.” – conform https://ro.wikipedia.org/wiki/Combinare

    Regulile matematicii însă nu sunt cunoscute în materia mutărilor, sau a „rotației cadrelor”, la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă. Să luăm două exemple: T.B. este mutat de la schimbul unde lucra și mutat la un program de 8 ore, cu toate că nu a cerut schimbarea programului, și nici nu a fost de acord cu această schimbare, arătând că este prejudiciat salarial.

    Motivația conducerii a fost că această schimbare este consecința faptului că agentul refuzase, în scris și motivat să mai lucreze suplimentar. A mers în audiență la factorii de decizie și i s-a confirmat motivul schimbării programului. Tot atunci i s-a dat a înțelege, în mod subtil, că dacă renunță la (sau își va retrage) nota prin care refuza să mai efectueze ore suplimentare, va reveni la vechiul program.

    Din păcate combinația, sau rotația cadrelor, nu este cu totul aleatorie. În mod ciudat, M. V., un alt agent, care lucra la  program de 8 ore, a fost mutat la schimb, înlocuindu-l pe T. B..

    Nu este un caz singular. Se pare că modelul Feo a prins și la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă. Mai cunoașteți cazuri asemănătoare? Le putem discuta în cadrul acestui spațiu public de dezbatere.

UPDATE: un alt gen de mutare.

28 de gânduri despre „Combinări – Mutări

  1. Spaga s-a dat si pentru examenele unde tov Feo a fost presedinte…scorul a fost 3000 asistent social si 5000 psiholog .Euro binenteles…(penitenciarul Tulcea)

    Apreciază

  2. Concursurile din sursa interna si externa organizate la Penitenciarul Poarta Alba sunt sub deviza,,Ai dat spaga iei examenul,nu ai dat nu ai nicio sansa!,,
    E strigator la cer ca cei care sunt sefi la penitenciar sa fie infractori!

    Apreciază

      1. haideti dl. presedinte SCHIOPU, macar acum la final de mandat dati dovada de demnitate: ati fost observator sindical la concursul de directori de penitenciare si ati constatat acolo o infractiune-incalcarea prevederilor OMJ nr. 2478/2010.Cumva vorbim de uzurpare de calitati oficiale, de neglijenta in serviciu, de abuz in serviciu contra intereselor persoanei, etc.? Asteptam cu emotie vorba dvs. ” sa ne striveasca zidurile”. Deci ” alea jacta est” , depuneti plangere penala la DNA, altfel intrati ca si complice la infractiunea de tainuire!

        Apreciază

            1. Omul rasufla greu, zici ca e la cu casca neagra din razboiu’ stelelor, isi trage mucii (o fi racit), spune ca „Am stabilit targhete”.
              Deplorabil mi s-a părut Șchiopu la „Nașu”, probabil a resimtit „greutatea zidurilor de peniteniare”, mai ales cand a spus că „am fost cei mai cuminti, am renuntat la familii la dorinte”…, poate si la lupta sindicala un pic …
              Cu toate astea spune ca, la noi in sistem, oamenii sunt reprezentati de doi reprezentanti ai sindicatelor la comisiile de disciplina, plus ca poate fi asistat de o a treia persoana…
              Ce norocosi suntem!!!

              Apreciază

              1. Da,ca-l avem pe nenea Schiopu Florin,omul cuminte,cu targheturi sub greutatea zidurilor de penitenciare si care nu mai are nicio dorinta……da’ e macho nenea asta!

                Apreciază

        1. …. aşteaptă să vină Muntele la Mahomed , înţelege şi mata situaţia asta că.. deh.. tb şi omu’ să-şi mai înjumătăţească complicităţile….

          Apreciază

        2. Firmă serioasă livrează maşini automate de spălat... creiere, contracost...bineînţeles şi răspunde... spune:

          Dl Schiopu nu vă poate da acu un răspuns deoarece : 1.e ” prins” cu turneul „teleleu pe la mocirla teveu” etapă din campania anuală ” Terapie intensivă prin anestezie”… 2.planifică transparent bugetul de investiţii pentru fortificarea cu amortizoare a olimpianei citadele…să nu se audă gemetele când or să cadă nenorocitele alea de ziduri ….

          Apreciază

          1. D-l SCHIOPU a fost solutia de compromis a ex director gen. adjunct SORIN DUMITRASCU pentru a se ascunde sumele de bani deturnate din conturile FSANP! Din aceasta cauza SINPEN 2006 s-a retras din FSANP!
            Aceasta organizatie nu mai reprezenta interesele membrilor ci interesele dl. CATALIN CLAUDIU BEJAN SI a d-l. CAZANCIUC!
            Ce a reusit FLORIN SCHIOPU: sa catalizeze un sindicat la Tulcea care din punctul meu de vedere nu este sangvin! Un sindicat la Galati unde sunt grave probleme dar de fapt dna ANIM BALICA si-a dorit o trambulina in ascensiune profesionale (sef sectie – 0, sef serviciu ANP – 0 , ofiter secretariat – 0).

            Apreciază

            1. citeam procedura operationala privind comisia de disciplina din A.N.P. si sincer te crucesti!; cine sunt expertii?
              1. cms/ sef MARIAN POPESCU- un ofiter traseist care nu are nici o minima pregatire juridica
              2. cms. sef EMIL RANCU -l-am cunoscut personal la comisiile de disciplina din aparatul central cu ani in urma! o nulitate in domeniu , vad acum ca l-au ajutat toti sa ajunfa sef serviciu in A.N.P.
              3. cms. sef MARIUS MICU- a fost la Braila consilier juridic, bine ca am scapat de el, urmeaza altul!
              o intrebare valabila pentru toti acesti ofiteri destoinici in executare: cine este angajatorul nostru , al celor din teritoriu?

              Apreciază

        3. ….domnului de la final de mandat îi urăm să fie sănătos, e o decizie înţeleaptă şi de bun simţ să te retragi la timp iar pentru a marca cum se cuvine începutul sfârşitului…nu îl lăsăm să plece până nu ne împărtăşeşte din realizările activităţii domniei sale pentru a arăta adevărul, din ce în ce mai multor oameni, invidioşi probabil, care spun că noi am fost sau încă suntem???(depinde de starea mandatului), victimele unor farse proaste sau mai exact suntem traşi pe sfoară ….contra cost…. normal…

          Apreciază

  3. La Poarta Albă această deviză este veche rău „nu ești cu noi, ești singur”, mecanicul „ITC” vânzător de PARFUMURI fost director adjunct se pensionează, a constatat că pălăria este prea mare pentru el!!!

    Apreciază

  4. Sporul TBC pentru supraveghetorii de pe sectiile cu detinuti bolnavi tbc activ, nu se plateste pentru ca Doctorita Stan interpretează legea, ori la ordin ori dupa bunul plac.

    Apreciază

  5. Sunt agenti care au lucrat o viata in posturi caldute la AFV sau GAZ si au fost mutati la schimb sa aiba brutul mai mare, si primeste si 50% , iar cei ce si bat capul de o viată la supraveghere, nu intrunesc criteriile lui Mate si Banuta, pentru acordarea sporului, nu sunt cotizanti si nici sofisme sau slugi, gen fratii Zbinghici Ilie si Vasile, Dita, măcar de ar fi ceva de ei ca supraveghetori, nici unul.

    Apreciază

      1. De gagica lu Dinca transferata la Pspa nu spune nimeni nimic?, nu am vazut sa fi fost vreo sesiune de mutari, sau acum mutarile se realizeaza individual fara cerere?

        Apreciază

        1. va dati seama ca gagica lui Dinca( o cunoastem) a beneficiat de doua avize favorabile: cel dat de coruptul ANP(cms. sef IFTINCA) si cel dat de Poarta Alba- celebra barbata EMILIA TOPALA, un personaj extrem de dubios in ascensiunea profesionala si nu numai. Asta ne arata indubitabil cata mafie este in aparatul central pe relatia- sef directie resurse umane, director directie paza, director general adjunct si retur director de unitate , sef birou resurse umane- ANA CHIRIAC). Pe bune, daca ne uitam pe traiectul profesional cele doua femei( nu pot spune ca sunt doamne) sunt mai tari ca ELENA CEAUSESCU.
          Ca tot vorbim de permutari- zilele trecute ANP la trimis in bejenie , director la Braila pe dl. cms. BARDU DANIEL. Am avut un prim contact cu domnia sa ! concluzia: abia acum am realizat ce profil cauta ANP cand ” pune” directori pe functie imputerniciti si chiar numiti prin concurs. Ca sa va dau un prim indiciu: credeti ca exista o gena comuna intre MUSCALU FLORENTIN, RAU CORNEL, IONESCU DUMITRU, TUGUI VALERIU, OPREA MARIUS EUGEN, FEODOROF MIHAI, DITA IOAN, BARBU DANIEL( venit in ANP cu gradul de sergent M.Ap.N), CATALIN BLAZIAN STROE, SORESCU VALENTIN, FLORIN STANCIU, ETC. Exista un numitor comun al celor nominalizati! stiti care?

          Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.