6 gânduri despre „Denunț penal

  1. .M Of. nr. 0070 din 27 Ianuarie 2017
    Act nr. 844/13 Decembrie 2016

    Decizie pentru aprobarea Normelor metodologice privind sistemul de control intern managerial în Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate

    Administrația Națională a Penitenciarelor
    GREU de inteles, de ce nu se publica toate deciziile directorului general al ANP in MOf ? stie domnia sa ca cele nepublicate sunt nule de drept?

    Apreciază

    1. Aveti ceva exemple dle Presedinte? Daca aveti ,nulitatea (absoluta sau relativa) o stabileste instanta de judecata.Pana atunci,respectivele decizii produc efecte juridice . Sa nu spun ca ar putea avea caracterul unor dispozitii scrise,ca poate gresesc.

      Apreciază

      1. de acord o decizie de director general nepublicata in M.Of poate fi interpretata doar ca o dispozitie scrisa ce poate fi refuzata in executare invocand art. 4, alin. 3 din Legea 293/2004. De curand am cerut ANP sa-mi comunice daca OMJ privind organizarea concursului de director de penitenciar a fost publicat in M/Of ?
        RS 002/06.01.2017
        Domnului Director General
        al Administratiei Nationala a Penitenciarelor

        comisar sef de penitenciare MARIUS VULPE

        Stimate domnule director general,

        Avand in vedere scoaterea la concurs din sursa interna a functiilor de director de penitenciar din unitatile penitenciare BRAILA, GALATI si GIURGIU conform anuntului ANP nr. 69818/20.12.2016,
        In temeiul art. 2 , alin. (1) din O.M.J. nr. 2478/C/2010 :”Posturile vacante de director general, director general adjunct şi director de direcţie în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, precum şi de director de unitate penitenciară sunt scoase la concurs prin ordin al ministrului justiţiei. Pentru posturile de director general adjunct şi director de direcţie în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, precum şi de director de unitate penitenciară este necesară propunerea directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.”
        In conformitate cu prevederile art. 11, alin. 1 din Legea nr. 24/200 privind tehnica legislativa:” In vederea intrarii lor in vigoare, legile si celelalte acte normative adoptate de Parlament, hotararile si ordonantele Guvernului, deciziile primului-ministru, actele normative ale autoritatilor administrative autonome, precum si ordinele, instructiunile si alte acte normative emise de conducatorii organelor administratiei publice centrale de specialitate se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. si ale art. 12, alin. 3 :”Intrarea in vigoare a actelor normative :’ Actele normative prevazute la art. 11 alin. (1), cu exceptia legilor si a ordonantelor, intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, daca in cuprinsul lor nu este prevazuta o data ulterioara. Atunci cand nu se impune ca intrarea in vigoare sa se produca la data publicarii, in cuprinsul acestor acte normative trebuie sa se prevada ca ele intra in vigoare la o data ulterioara stabilita prin text.:
        – Va rugam sa ne comunicati in copie ordinul ministrului justitiei Excelenta Sa doamna RALUCA PRUNA prin care au fost scoase la concurs din sursa interna functiile de director de penitenciar in penitenciarele Braila, Galati si GIURGIU.
        – Prezenta solicitare se circumscrie prevederilor art. 13 din Legea 544/2001:’”Informatiile care favorizeaza sau ascund incalcarea legii de catre o autoritate sau o institutie publica nu pot fi incluse in categoria informatiilor clasificate si constituie informatii de interes public. “
        RASPUNS a fost dat si in esenta spune”: va comunicam ca s-a solicitat avizul institutiei emitente, in speta MJ , urmand ca ulterior primirii avizului sa va transmitem un raspuns”
        ce intelegeti dvs.?? eu inteleg ca acest concurs nu s-a publicat in MOF asa ca ne vedem in instanta pentru anularea si celuilalt concurs din septembrie 2016! am 6 luni termen nu-i asa!/

        Apreciază

      2. Uite de ce a ajuns Sorin Grindeanu acolo unde a ajuns! Mama lui și soția lui Ilie Sârbu sunt surori! Sorin Grindeanu și Daciana Sârbu(Ponta) sunt verișori de gradul întâi. Restul sunt detalii… Faptul că i-a trădat pe cei care l-au ajutat în viață, clanul Sârbu-Ponta, pentru a deveni sclavul lui Dragnea arată că acest personaj este în stare de orice…

        Ponta l-a făcut deputat și apoi ministru. Primul lider de filială care l-a trădat pe Ponta a fost Grindeanu…

        Apreciază

  2. Semnatarii denunțului susțin că:
    demersurile lui Sorin Grindeanu si Florin Iordache de promovare a gratierii si modificarii Codului penal si Codului de procedura penala prin ordonante de urgenta au avut loc cu incalcarea legii si cu scopul de a zadarnici tragerea la raspundere penala si executarea unor pedepse, in folosul unor colegi de partid, prieteni sau sponsori politici condamnati, trimisi in judecata sau anchetati penal in ualtimii ani”.

    și că:

    au dezinformat Parlamentul Romaniei si presedintele Romaniei cu privire la intentiile de a promova gratierea si modificarea codurilor penale prin procedura ordonantei de urgenta”.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.