Hotel Rwanda…

    Hotel Rwanda e un film cu nigga. Unul din ei, mai scăpătat, devine managerul hotelului, poartă costum și cravată, chiar în mijlocul conflictului interetnic dintre hutu și tutsi. Confrații lui de culoare, cu kalashnikov în gheare, vor să mi-l belească pre dumnealui, managerul la costum.

    Dar nu despre drama cu nigga este vorba aici, ci despre filmul evenimentelor ordonanțelor buclucașe. La început, s-au mai dat ceva bănuți și au mai fost reduse niște taxe. Pe urmă, guvernanții s-au gândit să mai facă ceva și pentru ei, sau mai bine zis pentru colegii lor care au sau vor avea probleme cu justiția.

    Brusc, au devenit interesați de condițiile din penitenciare, supraaglomerarea apare brusc ca „prioritate O”. Ministrul Iordache, supranumit în presă marțea neagră, vizitează Jilava și alte pușcării. Domnul Vulpe, din capul trebii ANP, zice că el nu face propuneri,  dar o oareșcare degrevare a penitenciarelor prin ordonanțe ar fi binevenită. Dă rapid statistici.

    O fostă doamnă ministru, despre care mulți răi la suflet spuneau precum c-ar fi întins copita, apare la TV în fapt de seară și pregătește terenul, lăudându-se că ea și-a asumat riscuri și a promovat pe vremea când era ministrul justiției, o dilea.

   A fost consultare publică, cică, pe 30.01.207; unora le-a picat greu la logică:

ciodashbush-on-florida

Persoane, din epoci diferite, aflate în ipostaze similare de offside neuronal.

    Ante-dilea, pe 31.01.2017,s-a renunțat la un bilanț regional ținut de regulă în clubul Penitenciarului Constanța Poarta-Albă. A avut loc însă la hotel Dacia-Sud în Mamaia, unde a fost și o conferință de presă:

replica

    Unde, cică, același domn Vulpe dă asigurări de genul „Condițiile din penitenciare, ar fi în proces de îmbunătățire”. O fi având și dileaua vreo contribuție?

wake-up

  A urmat dileaua, în fapt de seară. S-a ieșit în stradă, unii cu vorbe grele, anti-dilea.

    Sau, cum spun unii, cârnații să fie de vină?

cumparaturi

    UPDATE: Vor uma și alte episoade din ciclul „Combinări-mutări”.

    UPDATE 2: Solicitare de dezbatere publică a Legii nr. 293/2004

Comentarii

 1. […] Ieri a avut loc la Poarta Albă bilanțul activității pe anul 2019. Va avea loc și bilanțul regional, însă nu avem confirmarea unde anume se va desfășura și nici dacă se va menține tradiția implementată de fostul director (monument de prostie și incompetență), adică în afara unității, pe la vreun hotel din Mamaia. […]

 2. Poate ne explica cineva cum de 27 de ani incoace nimeni nu s-a gandit la suprapopularea penitenciarelor. Si sa nu uitam ca si ei,detinutii ,au produs ceva bani ,in anii ’90 ,la bugetul statului.Si sa nu uitam ca cel putin de 27 de ani incoace nimeni nu s-a ingrjiit de conditiile de munca al angajatilor. „Sa nu uiti ,Darie”( „Descult”-Z Stancu)ca s-a lucrat mult timp in 3 schimburi de 12/24,acumulandu-se si 300 ore lunar.Nu aveam Constitutie in acele timpuri imemoriabile?Ne putem gandi si la alti tortionari care au marcat vietile angajatilor?

 3. Un oficial german avertizează că România riscă să-și piardă dreptul de vot în UE

  http://www.libertatea.ro/ultima-ora/un-oficial-german-avertizeaza-ca-romania-risca-sa-si-piarda-dreptul-de-vot-ue-1732410 : Un oficial german avertizează că România riscă să-și piardă dreptul de vot în UE

  1. Circotecă: la TVR Ciordache e miștocărit – https://youtu.be/MslvgpxNjOg?t=20

  2. multumesc dl. Dunitrascu pentru inregistrarile video de la consiliu federativ! Cu ocazia asta am vazut cat de neprofesionsti sunt membrii b.e.x.! Luca nu a scos nicio silaba, Gherghina la fel, in rest a fost barfa institutionala! iar Schiopu zici ca era la gradinita cu copii!

   1. Cred ca nu era nevoie si de ei. Cel mai coerent mi s-a parut un domn cu camasa.Aaaa,nuuu,mai stiu,aaa am uitat culoarea.

  1. Ciudata creatura, care se uita cu un ochi la gaina si altul la slanina, accident genetic pentru care, daca nu ar fi existat, chirurgia plastica trebuia reinventata.
   Zilele trecute zicea (la băscalie) ca va face o contestatie la CC doar după ce intra ordonantele in vigoare (adica dupa ce produc efecte deja).
   S-a mai cautat putin prin buzunare si a gasit capacitatea procesuala activa a avocatului poporului …
   Ori minte?

  2. S-a postat solicitarea pentru dezbatere publica la legea 293/2004!
   Aveți aici: solicitare dezbatere

 4. „Statele Unite sunt profund preocupate de măsurile recente adoptate de Guvernul României, care subminează statul de drept și slăbesc responsabilitatea pentru infracțiunile financiare și legate de corupție”, a declarat Toner potrivit Associated Press.
  http://www.stiripesurse.ro/departamentul-de-stat-al-sua-critica-guvernul-grindeanu-submineaza-statul-de-drept_1177639.html

  1. ia uite cum a ajuns un ofiter secretariat director imputernicit la penit. Braila, acolo unde dl. Dumitrascu pe penitenciare.info il apara infocat:
   Funcționar spune:
   Septembrie 28, 2016 la 21:49
   Unde era sclăvetele ăsta când ne terfeleau interlopii în frunte cu Miron Cozma? Acum, când e vorba de angajații de drept comun, a prins glas? Jet, slugoiului, să apară când e cazul, să apere imaginea instituției!

   Matei spune:
   Septembrie 28, 2016 la 07:34
   Daniel Barbu din ANP pare ca vorbeste (sigur nu gandeste) similar cu ex-ministrul Daniel Constantin Barbu, acela ce echivala pericolul la care se supun politicienii cu riscurile militarilor din Afganistan. Politicianul poate avea drept scuza problemele serioase de acuitate vizuala pe care lentilele ochelarilor sai le dezvaluie. Dar colegul din ANP traieste intr-o lume iluzorie. Oare ce o fuma? Oare este ceva la fel de legal ca (ne)plicarea OUG 20/2016 ?

   oxyk spune:
   Septembrie 27, 2016 la 21:41
   Munca poate fi intrerupta individual. Art.4, alin 3 din Legea 293/2004.

   ” 3) Functionarul public cu statut special din sistemul administratiei penitenciare are dreptul sa refuze, in scris si motivat, indeplinirea dispozitiilor primite de la superiorul ierarhic, daca le considera ilegale. Daca cel care a emis dispozitia o formuleaza in scris, functionarul public cu statut special este obligat sa o execute, cu exceptia cazului in care aceasta este vadit ilegala. Functionarul public cu statut special este obligat sa aduca la cunostinta superiorului ierarhic al persoanei care a emis dispozitia aceste situatii. ”

   Sa vada d.g. VULPE si ministrul PRUNA, sa-i transmita VULPE lui PRUNA ca salariatii vor actiona si asa !!

   oxyk spune:
   Septembrie 27, 2016 la 21:32
   Individul asta arata clar ca numitul D.G. Vulpe M. fura curent !!

   oxykgeamanul spune:
   Septembrie 28, 2016 la 19:27
   Individul asta ..nu arata clar ca …Zbant zis oxyk uita ce trecut glorios are si puscarie si ca lupta pentru a si cuceri consoarta cand aceasta era in puscarie…asa ca nu stiu la ce articol din statut sa cataloghez acest episod!

 5. sedinta a fost mai mult un aranjament pentru presa care nu deranjeaza, personalul nu a fost anuntat, ca dovada au participat doar cativa de la centru; marea majoritate a aflat dupa ce a avut loc sedinta.

  http://www.libertatea.ro/stiri/stiri-interne/cum-a-produs-sandu-geamanu-100000-de-euro-din-puscarie-1177065 asta o fi aparut in vreo sedinta de bilant de la giurgiu?

Lasă un răspuns