”Mary had a little lamb”

mary-had-a-little-lamb

    „Înregistrarea vocii umane a fost posibilă datorită invenției fonografului în 1877, de către Thomas Alva Edison (1847-1931). Invenția a fost brevetată la 15 februarie 1878. Cuvintele Mary had a little lamb, rostite de Edison, stocate și redate pe un cilindru acoperit cu o foiță de cositor, au constituit mărturia acestei impresionante realizări tehnice.” – sursa http://bit.ly/2lmAlnc.

    …să revenim, însă, la oile noastre.

    Inventica de penitenciar ne-a adus, pe lângă o birocrație stufoasă și diverse anomalii și/sau disfuncționalități. A apărut celebra profilare/reprofilare a penitenciarelor, concursuri fraudate, secretari virtuali, funcții inventate.

    Au apărut comisiile de martori, fișe ale postului mamut, sau cu programe inventate la minut. A mai apărut și funcția de jurist cu răspundere limitată – jurist SRL.

    A mai apărut și santinela non-stop (fără a fi schimbat cu anii pe durata celor 12h de serviciu), santinela cu program special (flexibil, cică, la 8 ore) în posturi unde serviciul se desfăsoară 12h (adică în posturi permanente, nu temporare).

    A mai apărut invocarea Acordului colectiv chiar acolo unde nu era cazul, din dorința de a masca un abuz și de a-i da o aparență de legalitate. Pentru capele de cretă de la pușcăria Poarta Albă, reproducem mai jos articolul 22, alin. (2) din Acordul colectiv:

acord-colectiv

    Și aici, un alt articol:

clauze-acord

    Au mai apărut așa-zise Întâmpinări la acțiunile aflate pe rol, unde se vede la prima vedere că fenomenul nu este singular. Niște hârtii care spun totul despre neputința și deficitul neuronal al celor care le-au însăilat.

Comentarii

    1. http://www.evz.ro/cedo-baga-statul-roman-in-datorii-despagubiri-de-162-milioane.html
      Nu ne spune nimic despre concursuri,daca sunt sau nu transparente,cine cu cine e ruda..etc Cum se acorda majorarea de 50%….. Astea nu sunt importante!

  1. http://bit.ly/2mal6PK
    Decizia e uluitoare probabil pentru cei care l-au sanctionat abuziv pe agent. Conducerea de la Poarta Alba sanctionează frecvent salariatii mai vocali, care isi cer drepturile. E foarte blanda in schimb cu detinutii VIP. Oare de ce are un astfel de comportament? Pentru ca putini angajati apeleaza la instanta pentru anularea unor sanctiuni abuzive.

Lasă un răspuns