In memoriam – II


Axenia Dumitru

     La o lună distanță de un alt tragic eveniment petrecut tot la Penitenciarul Constanța-Poarta Albă, din păcate un alt coleg a trecut  în lumea de dincolo – potrivit replica

    Mitruț, așa după cum era cunoscut de către colegi, era cunoscut ca un om liniștit, serios, bun profesionist. Cei care doresc să îl conducă pe ultimul drum o pot face azi, orele 12:00, la cimitirul din Medgidia.

    Sincere condoleanțe familiei. Dumnezeu să-l odihnească.

13 gânduri despre „In memoriam – II

  1. Că tot veni vorba de legături. De legat trope, mai precis.
    Păi mai bine și le lega mama lui. Abia acum înțeleg de ce unele animale își mănâncă puii la naștere.
    Nu-i așa fănică? Tu cum scăpași? Tot cu decretul? Ăla, a lu nea nicu, cu natalitatea.
    I-auite colea: http://coruptialajilava.simplesite.com/432926155/4683942/posting/update-la-iesiri-in-comunitate !
    Câinii și pisicii sunt duși la veterinar din același motiv? Nasc pui vii?

    Apreciază

  2. http://bit.ly/2oT7j0Z – fără comentarii!
    Suntem șocați de-a dreptul, din nou. Suntem alături de familia îndurerată a colegului nostru…” – spune putătorul de cuvânt. Într-adevăr, a fost un șoc: nimeni nu s-a gândit să pună la dispoziție autobuzul unității pentru cadrele din Constanța care ar fi dorit să participe la funerariile agentului. Dacă era vorba de dus deținuții la HCM Constanța sau la Stânca veacurilor, nu era problemă, nu? Rușine!

    V-ați folosit 20 de ani de acest om. I-ați cunoscut problemele?

    Se pare că nimeni nu realizează că ceva nu este în regulă cu modul de relaționare al administrației penitenciarului Poarta Albă cu angajații. Favoritisme pentru unii, abuzuri și bătaie de joc pentru alții. Cunosc șefii problemele angajaților? Se fac presiuni asupra angajaților, mai mult din prostie și cu aspect penal în multe cazuri?

    Un semnal de alarmă trebuie tras, într-adevăr, și pentru ANP, care ar trebui să analizeze serios dacă Serviciul de psihologia personalului își mai are rostul. Nu cumva ar trebui externalizat?

    Serviciile de medicina muncii își ating scopul? Se fac cu seriozitate, sau sunt simple prilejuri de a se arunca bani publici pe fereastră? Deși 2016 a fost singurul an în care banii pentru încheierea unui contract pentru servicii de medicina muncii au fost alocați de la începutul anului, contractul s-a semnat cu clinica „MedLife” din Constanța abia din octombrie anul trecut.

    De ce au fost privați de acest drept cei care au încetat raporturile de serviciu înainte de încheierea contractului cu „MedLife”? Nu cumva managerii de la Poarta Albă vor reedita acest episod (cu medicina muncii) și în acest an?

    Apreciază

    1. acum imi dau seama de ce a fost detasat si imputernicit director la complexul FLAMINGO, MATE MIHAI! pentru ca s-au scos la concurs posturi de sezonier!

      Apreciază

            1. domnule redog, domnu vara-tu era in sindicatul VIP, adica borcea-becali-mitrea pe care il vedeai din postul de paza cum ii vizita la 7,30 dimineata. VIP-urile il chemau la raport.
              am auzit ca dupa pocinoagele pe care le-ai avut ca „observator” sindical, la concursul trecut, ai mai fost rugat de domnul schiopul sa mai faci o data de ras federatia.
              in afara de „caine pana la moarte” , „polizia penitenciaria” de care ti-e pieptu plin (si gandurile), mai stii ceva?

              Apreciază

              1. ”Cat pe-aci sa ne-mpotmolim din nou cu acordarea la timp a majorarilor. Devine deja un sindrom. Ba ministrul (nu mai conteaza care) se gandeste patru luni pana emite ordinul, ba se trezeste unul sau altul sa ceara dezbatere publica pe un ordin care nu face altceva decat sa prelungeasca doua acte normative din 2015 care reglementeaza aplicarea celor doua majorari… Cu chiu cu vai, s-a trecut si de incercarea de anul acesta. De data asta blocajul era sa vina din directie sa spunem sindicala, pe motivul insuficientei criteriilor de acordare a majorarii de 50%.
                Aceasta majorare se acorda in penitenciare mai democratic decat oriunde altundeva in sistemul national de aparare, fiind impus strict criteriul proportionalitatii pe corpuri (agenti/ofiteri), analiza in vederea acordarii fiind realizata in prezenta reprezentantilor sindicali. Baza legala o constituie Legea 284/2010 care este suspendata partial, reusindu-se cu greu activarea acestui drept in anul 2015 cu plecare dinspre fostul ministru de interne Gabriel Oprea, cel de trista escortare. Si iata cum in 2017 pe serviciul ministrului nostru al justitiei deschis la schimbare (!) un reprezentant sindical a vrut sa schimbe ceva ce inca sta atarnat de un fir de par si va mai dura fix pana la noua lege-cadru.
                Si iata ca ministrul Toader a organizat dezbatere publica exact pe cand noi asteptam publicarea ordinelor in monitorul oficial, iar la dezbatere ajunsese la concluzii grandioase ca trebuie sa schimbam, legea, ordinul si probabil ca daca ar fi pus in practica concluziile, urma sa fim huiduiti de mii de colegi din structura de aparare care isi primesc drepturile fix in aceeasi baza chinuita careia un ministru si un fost coleg inca lider s-au gandit sa-i innoade trompele.” cam asta scrie dl TEOROC, un ipocrit despre cum se acorda 50 % in penitenciare.Un ratat sindical care de-a lungul anilor a dat la pace cu BALA , cu BEJAN si acum cu Vulpe , pentru a o promova pe sotia acestuia director adjunct la Jilava cu 50 % dun plin. Si daca tot vorbeste despre trompe( sper ca nu ale sotiei) va avea o surpriza cu acest 50 %. De cate ori a primit sotia dvs. 50 % dl. TEOROC?

                Apreciază

        1. tu vorbesti de „sezonier”? toata viata ta ti-ai petrecut-o in posturile de paza, altceva nu ai fost in stare sa faci.
          ba da, sa fii fan alcool, fan dinamo si cam atat.

          Apreciază

  3. Oare ce se petrece in mintea unor colegi? Si chiar unii care sunt „bine văzuți” aproape dintotdeauna. Nu credeți ca trebui să tragem un semnal de alarma, si sa ne uităm pe lângă noi mai atent poate îi vedem petru ai ajuta?
    Dar oare sunt din aceia care nu comentează niciodată si se închid in ei?
    Oare este timpul sa avem un psiholog la p a cu care sa mai vb din când in când fără sa ne gândim că „ne toarnă”?

    Dumnezeu să-l ierte.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.