X-files. Azi: Rahova


frei

    Cronica unei morți anunțate, ne pune în fața unui alt eveniment nefericit, petrecut de această dată la Penitenciarul Rahova.

 

      Oficial, într-un limbaj de lemn specific, ANP spune că: „In data de 27.12.2017, in jurul orei 0920, seful de schimb a sesizat faptul ca agentul sef de penitenciare NMC, repartizat sa-si desfasoare activitatea in postul de paza nr. 3, nu a raportat situatia postului incredintat la intervalul orar si stabilit prin consemn. Seful de schimb s-a deplasat la postul de paza nr. 3, unde a descoperit ca agentul de penitenciare se afla pe scarile de acces in stare de inconstienta.

    Seful de schimb a efectuat manevre de resuscitare,  a fost anutat evenimentul prin statia RTP si au fost solicitate cadrele medicale ale unitatii, totodata fiind solicitata si prezenta unui echipaj medical prin intermediul Serviciului Unic de Urgenta 112, care s-a prezentat la unitate in jurul orei 0930 preluand manavrele de resuscitare. Agentul de penitenciare  a fost stabilizat in jurul orei 1035dupa care a fost transportat la Spitalul de Urgenta Universitar Bucuresti, pentru investigatii medicale de specialitate.

    A fost informat ofiterul responsabil cu protectia muncii pentru stabilirea cauzelor si imprejurarilor producerii evenimentului si a fost anuntata familia”.

    Ceva ne spune că, în tradiția ascunderii mizeriei sub preș, ANP mănâncă rahat. Evenimentul nu a fost prelucrat, cel puțin așa se aude prin unități, iar asta ridică unele semne de întrebare.

    Neoficial, se spune că lucrurile stau altfel. Colegul de la Rahova ar fi înștiințat la intrarea în serviciu, că se simte rău și nu poate să-și desfășoare serviciul, fiind replanificat din serviciul de supraveghere în postul de pază nr. 3. După aceea, ar fi sunat un coleg din postul vecin să-i ceară un calmant. După un timp, colegul l-ar fi sunat înapoi și, văzând că nu a primit răspuns, ar fi alertat superiorii, care l-ar fi găsit cazut pe scările postului de pază.

    SMURD-ul, sosit la fața locului, l-a găsit fără semne vitale, au fost făcute manevrele de resuscitare, după care a fost transportat la Spitalul Universitar, printr-un trafic aglomerat; s-a mai pierdut o oră. Medicii au constatat că se impune o intervenție chirurgicală, fiind depistată o ruptură e splină. Din păcate, nu a mai putut fi salvat.

ÎNTREBĂRI

  • a fost pusă în pericol sănătatea agentului, prin numirea sa în serviciu?
  • Seful de schimb a efectuat manevre de resuscitare”; ce efect au avut? cadrele medicale ale unității le-au continuat?
  • e posibil ca „manevrele de resuscitare„ efectuate de șeful de către schimb, probabil fără pregătire medicală, să fi agravat situația agentului?
  • a fost pusă în pericol siguranța locului de deținere prin planificarea în serviciu a unui agent care nu își putea desfășura serviciul datorită stării precare de sănătate?
  • era autorizat șeful (șefa) de tură, să replanifice în serviciu agentul, în alt loc de muncă, fără avizul SSM, ținând cont de faptul că era zi lucrătoare?
  • fiind zi lucrătoare, de ce nu a fost înlocuit și trimis acasă? nu putea fi înlocuit? există în statul de organizare salariați care figurează în pază, dar desfășoară alte activități?
  • agentul era cunoscut că avea probleme de sănătate?
  • de ce nu a fost sesizate organele judiciare?
  • când afost anunțată familia? dar MJ?

 

16 gânduri despre „X-files. Azi: Rahova

  1. Omul era un betiv notoriu, venea numai mort la.servici, era de asteptat ca pana la urma sa moara, „facerea de bine f*****e de mama” trebuia sa il dea afara si nu se mai ajungea aici, pe el si pe multi ca el care reprezinta marea buba neagra a sistemului, betivi si combinatori

    Apreciază

    1. Ce individ fermecator si serviabil sunteti! Sau mai bine zis, ce lepra de om sunteti.

      Eu raman la parerea multora, ca buba neagra a sistemului o constituie cei ca tine si, in special, impostorii ajunsi pe functii.

      Omul avea familie si probabil datorii. Marile combinatii le gasiti in raportul corpului de control al ministrului justiției de anul trecut. Spor la lectura.

      Dă clic pentru a accesa 1.-Raport-de-control-MJ-scriitori-munca.pdf

      Apreciază

  2. Bai istetilor dak cel care a murit avea splina rupta, e clar ca a fost victima unei agresiuni serioase și ma îndoiesc ca ar fi fost bătut de șeful de tura sau șeful de schimb. A raportat lucrul acesta? 2 a avut ceva de obiectat când a fost mutat din supraveghere în post de paza? 3 De ce a mai venit la serviciu? D.alde electricieni d.astia de postează d.aiurea pe aici, e tara plina, vorba proverbului

    Apreciază

    1. Apreciem in mod deosebit faptul ca doriti sa fiti in mod voluntar maimuta de teste pe sindicatsinpen.com.

      E clar ca retarzi, militieni ori electricieni sunt pe tot globul, dar un singur lucru trebuie avut in vedere: cine l-a ucis, prin inconstienta si incompetenta pe acel om, trebuie sa raspunda penal.

      Asadar, logica de dambovita nu se prea potriveste cu cea de dobrogea. Canta la alta masa, sau vezi daca frone te ia in formatie. Sa ai pofta buna la masa si vise placute, ca alde pehlivanii si manosii, nu prea vad cum ar pune geana pe geana decat sedati.

      Apreciază

    2. Bai cap de maimuță, cei de la Rahova au zis k l au găsit pe scara de acces, poate a căzut acolo si si a rupt splina, nu k a fost victima unei agresiuni, berbecule.

      Apreciază

  3. Ce nu apare in articol este ca seful de schimb respectiv are obiceiul sa inchida cu cheia agenti in posturile 3 si 8,poate se face lumina in acest caz. Jiu

    Apreciază

  4. Si la Poarta Albă se procedează in acest fel doar că nu a murit nici un agent până acum.Avem destule cazuri când nu am fost crezuți de sefi atunci cand am spus ca avem probleme de sănătate .

    Apreciază

    1. Ai probleme, mergi la medic, obții scutire …..ce treaba au șefii?Dar e greu să pricepi…. e mai ușor să acuzi șefii decât să respecți procedura legala

      Apreciază

      1. Pentru Salvamaru. Odata ce ai spus ca ai probleme medicale ST., era obligat sa nu il mai planifice in serviciu si sa il.trimita la.spital pentru investigatii. Restul e can can.

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.