The NHP experiment

    Fiind oarecum gelos, invidios pe succesele americanilor de la Ford, Adolf Hitler racolează câțiva conaționali de acolo și înființează, pe la 1930, uzinele Volkswagen, pentru a produce mașinuțe ieftine, pentru germanul de rând.

    Devenind una dintre cele mai mari industrii de automobile din lume de după WW2, uzinele Volkswagen se extind și în SUA, sub promisiunea respectării standardelor de noxe, impuse de americani.

    Au cam trișat, în urma imensului scandal urmând să retragă autoturismele produse și să plătească frauda. Ceva directori au avut experiențe neplăcute. De remarcat experimentul NHP – Non human primates, unde, sub masca preocupării față de efectele poluării gazelor de eșapament, au gazat niște primate nevinovate, dresate să vizioneze desene animate.

    Primatelor evoluate dar anteniste convinse, nu li se mai livrează desene animate, ci un circ ieftin, cu maimuțăreli guvernamentale pe teme ca revoluții fiscale ori pseudomăriri de salarii.

   Tot un circ ieftin este și cel livrat angajaților, prin așa-numita îmbunătățire a condițiilor de muncă sau a așa-ziselor analize medicale periodice, sau prin diverse acțiuni de mimare a dialogului social, de abuzuri mascate sub „grija” angajatorului de a nu se mai efectua ore suplimentare.

Comentarii

  1. Oamenii făceau experimente pe oameni.
    După aia, au făcut pe animale.
    Acum animalele (pavianul, mitralieră, because we can, gargamel, alta-ntrebare) fac experimente pe oameni.

    Țara a devenit un imens laborator de experimente sociale.

Lasă un răspuns