Cameleonix

camel

Cum se poate transforma Avocatul poporului în avocatul infractorilor? Simplu, prin abilități cameleonice. Mai ales când trebuie să te menții pe trend și cu niște venituri consistente, care pot acoperi niște rate la un căsoi imens.

CCR a fost sesizată de către Avocatul Poporului cu privire la o prevedere din Legea nr. 254/2013 cu privire la măsurile privative de libertate și a executării pedepselor.

Victor Ciorbea este de părere că prin suspendarea dreptului la vizită, deținuților le este încălcat dreptul la viața familială, intimă și privată. Demersul Avocatului Poporului are drept finalitate punerea în acord a legislației interne în domeniul sancțiunilor disciplinare aplicate deținuților cu reglementările europene și internaționale: Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, Regulile penitenciare Europene și Ansamblul de reguli minime ale Naţiunilor Unite privind tratamentul deţinuţilor, care stabilesc că sancţiunile disciplinare sau măsurile restrictive nu presupun interzicerea contactelor cu familia.

Metamorfoză completă: din lider de partid de opoziție, fost lider sindical, transformat direct în avocatul infractorilor, iată o performanță în fața căreia pălește chiar și un cameleon din naștere.

Or, în condițiile în care chiar și abaterile disciplinare ușoare, săvârșite în mod repetat, pot atrage aplicarea sine die a măsurii suspendării dreptului la vizită, se ajunge în ipoteza în care restrângerea temporară a exercitării dreptului la viaţă intimă, familială şi privată capătă caracterul unei îngrădiri permanente a exercitării acestuia, cu consecința încălcării cerințelor constituționale ale art. 53 din Legea fundamentală”.

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )