„Măsuri” și contramăsuri la Iași

dosare

Sindicatul Iuris din Penitenciarul Iași a semnalat conducerii un aspect neplăcut din activitatea dezastruoasă a comisie de disciplină, care a clasat multe dosare privind abaterile disciplinare, unele foarte grave, avându-i ca autori pe deținuți.

Pe fondul recrudescenței actelor de ultraj, această stare de fapt a atras nemulțumirea personalului, prin urmare reacția celor de la Iuris este pe deplin justificată.

Au fost dispuse verificări, constatându-se că neregulile semnalate sunt de amploare și de o gravitate accentuată, însă, pentru persoanele responsabile, răspunderea nu mai poate fi angajată – tot datorită prescripției (!) disciplinare.

Curioasă logica conducerii de la Iași, care, dincolo de gravitatea fenomenului masiv de tolerare prin incompetență a nesancționării abaterilor deținuților, se arată preocupată de imaginea instituției, pe care o consideră șifonată din motivul sesizării celor de la Iuris.

Optică de sorginte comunistă, în opinia noastră, întrucât imaginea instituțională ar trebui să fie pe plus, tocmai datorită semnalării neregulilor de către sindicat. Ori, conducerea ieșeană se gândește probabil să umble, în contrapartidă și la imaginea sindicatului, unde liderul de sindicat stătea bine în sondaje.

rezultat sondaj

Probabil că nu e o coincidență faptul că, ulterior tărășeniei cu controlul, au apărut niște tipizate, în urma cărora conducerea aprobă retragerea unora din sindicatul neagreat. Pe motiv de ranchiună, sau de onoare nereperată?

Comentarii

 1. Niște fricoși,oameni de carton îngropați în hârtii pe care nu le soluționează corect….!!!

 2. Cred că doamna director se face vinovată de FAVORIZAREA INFRACTORULUI, deoarece a înlesnit în mod voit regimul de executare pentru anumiți deținuți ( selecționarea la muncă, schimbarea regimului de executare, liberare condiționată etc.).
  Acum, că este incompetență, că este intenționat înfăptuit demersul, finalitatea a fost aceeași : FAVORIZAREA INFRACTORULUI.
  Dacă este o pălărie prea mare pentru doamna director împuternicită la Iași, să stea la București!!!

 3. Cred că cei de la IASI care si au făcut treaba vor avea „SĂRBĂTORI LINISTITE”
  Cat despre cei care se stiu „cu MUSCA pe căciulă” eu cred că va veni MOSUL la ei mai tarziu cu ceva „CADOURI SCRISE”
  EU PERSONAL CRED CĂ NU ÎI MAI AJUTĂ NICI CUVIOASA PARASCHEVA nici pacătosul de DG.
  ASTA PT. CĂ NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE.

  1. Nu prea a avut timp directorul să-și controleze subordonații, pentru că era ocupată cu ,, Reintegrarea prin tortură vs reintegrarea prin cultură”. Ce mai contau zeci de dosare disciplinare ( distrugere de bunuri, injurii cadre, etc.), care au fost clasate?

 4. […] via „Măsuri” și contramăsuri la Iași — Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța […]

Lasă un răspuns