Recurs compensatoriu – sânge și cuțite.


cutite si sange

Un protest inedit pe scările ministerului justiției: vopsea roșie și cuțite + poza lui Tudorel Toader, spre a avertiza asupra urmărilor grațierii mascate denumite recurs compensatoriu.

La începutul lunii decembrie 2017, ministrul a încercat să acrediteze ideea că nu ar avea vreo responsabilitate în adoptarea și aplicarea legii privind recursul compensatoriu, dând vina pe guvernul tehnocrat, ca inițiator.

Fostul ministru al Justiției Raluca Prună i-a răspuns atunci: „Precizările mele de tehnocrat: Proiectul a fost modificat în mod fundamental în Parlament, și anume: s-a extins beneficiul compensatoriu de la 3 zile pentru fiecare 30 zile consecutive executate în condiții neconforme la 6 zile pentru fiecare 30 zile, chiar dacă nu sunt consecutive; s-a extins fără verificarea riguroasă a fiecărui caz, pentru a stabili că au fost condiții neconforme de detenție; s-a extins condiția de 3 mp la 4 mp. Am scris pe 24 octombrie 2017 despre aceste lucruri. Și am avertizat ce urmează”.

Toader putea să retragă la orice moment proiectul de lege dacă i se părea prost sau deturnat. Dar e laș și fără curajul asumării responsabilității. O lecție gratis de la o tehnocrată modestă pentru marele profesor: impactul la un proiect de lege se face întotdeauna înainte de adoptarea de către guvern, nu în procedura legislativă. O spune legea, nu eu, tehnocrata. Nu spun care lege, să o caute profesorul”, a precizat Raluca Prună.

Așadar, recrudescența infracțiunilor cu violență cade, ca responsabilitate morală, asupra celor care au extins prevederile legii 169/2017, și asupra celor care le-au adoptat. Toți au mâinile pătate de sânge.

2 gânduri despre „Recurs compensatoriu – sânge și cuțite.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.