Despre cinism și dezinteres la Poarta Albă

diogenes.png

    Într-una din postări, ne puneam întrebarea legitimă dacă pentru ANP și Penitenciarul Constanța Poarta-Albă, moralitatea reprezintă ceva, sau e o chestiune de fațadă, gen alba-neagra.

    Cum atitudinea ANP ne-a edificat (lipsa oricărei implicări și evitarea oricărei responsabilități pe marginea fenomenului suicidar în rândul cadrelor din sistem și, în particular, de la Penitenciarul Poarta Albă), vom încerca să deslușim căile nepătrunse ale logicii managerului de la Penitenciarul Constanța Poarta-Albă.

    De fapt, nu sunt doi agenți, ci un agent și un ofițer.

adresa1

    Din primul paragraf, rezultă că, orice angajat poate face acest gest extrem, nu-i așa, la ieșirea din serviciu, fără a crea niciun fel de deranj superiorilor săi.

    În al doilea paragraf însă ni se dă o probă de cinism, afirmându-se că, totuși, din data de 10.04.2017 (la două zile după ce s-a produs cel de al doilea caz de sinucidere), conducerii de la Poarta Albă i se declanșează – dintr-unul din mameloanele de lupoaică romană – o secreție de solidaritate umană și spirit civic.

    De remarcat e că în cazul Axenia Dumitru, agentul găsit carbonizat, pe câmp, în mașina personală, lucrurile arată mai degrabă a execuție de tip Camorra & ‘Ndràngheta. Poziția nefirească, așezat la volan (unii spun că ar fi fost cu membrele legate) susțin supoziția de moarte suspectă, posibil asasinat.

    Au superiorii în fișa postului obligația de a cunoaște problemele angajaților?

    Mai departe, sunt detaliate „eforturile” managerului în a mima grija față de personalul rămas în viață, prin derularea unui simulacru de campanie halucinantă….Au fost demarat ședințe, mai precis, într-o română de cartier.

adresa 2

    …însă cu personal neautorizat și cu exemplificări din alte domenii: un medic poate fi stresat (când nu ia șpagă, probabil), un patron poate fi stresat (când angajații se constituie într-un sindicat și-și cer drepturile) un star poate fi stresat (Andreea Raicu, când nu mai apărea la TV).

    Ceea ce urmează e no comment:

adresa 3

    Așa că, lăsați-l dracului de cal, nu-l mai căutați! Va reveni el într-o zi cu moralitatea-n dinți.

     P. S. : Când mai semnați adrese, domnule manager, asigurați-vă că sunt logice, coerente și, dacă se poate, corecte din punct de vedere gramatical. In romanian, please! Să justifice cei 50% pe care ANP-ul vi-i face cadou la salariu.

     Ca-n exemplul de mai jos:

Foaie verde de arțar,

S-a urcat musca pe cal….

Și-acum jubilează tâmpii:

„De ce și-a luat calul câmpii?”

Comentarii

  1. […] ca tot suntem la revista site-urilor sindicale, notam si reactia colegilor de la Poarta Alba la stangaciile conducerii penitenciarului in gestionarea situatiei care a dus la  acele doua […]

  2. Daca domnul director are o problema cu limba oficiala de stat, uite ca in alte state, unii copii nu au: http://bit.ly/2r8D8Qv
    Luati exemplu, domnule/domnilor

Lasă un răspuns